Korábbi cikkünkben elmondtuk, mit nem érdemes tenni, ha magasabb fizetésre vágyunk, de úgy vagyunk igazságosak, ha most adunk néhány hasznos tippet arra vonatkozóan, hogy ugyanakkor melyek lehetnek a jó praktikák.

Konkrét elképzelések, stratégia nélkül kezdenek bele sokan a feladatba, majd csodálkoznak, hogy nem értek el eredményt. Holott nem kell boszorkánytrükköket bevetnünk, elegendő, ha ismerjük az alapvető tárgyalási taktikákat.

1. Készüljünk fel!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni ennek fontosságát, ha nem szánunk erre elég időt és energiát, jobb, ha bele sem kezdünk. Az alábbi kérdéseket érdemes átgondolni:

  • Milyen volt az eddigi teljesítményünk?
  • Sikerült-e bármilyen pluszt, többletértéket teremtenünk a cégnek? Ez lehet kevesebb költség, rövidebb átfutási idő, magasabb ügyfélelégedettség, bármi, ami részben vagy egészben nekünk köszönhető. erősen függ a pozíciónktól.
  • Miért éri meg hosszú távon is velünk dolgoznia a munkáltatónknak, mi az, amit a következő időszakra célul tűztünk ki?

A lényeg, hogy megmutassuk, miért éri meg belénk fektetni, hogyan térülhet meg a fizetésemelésünk többletköltsége.

2. Legyünk tisztában saját teljesítményünkkel!

A siker egyik alapvető kulcsa a teljesítményünkkel való reális és őszinte számvetés. Elegendő maximum 2 évre visszamenően összegyűjteni azt, mi az, amit elértünk, és mit profitált ebből a vállalat, vagy az osztályunk. Értelemszerűen nem azokra a pontokra lesz kíváncsi a vezetőnk, amik munkakörünk alapvető elvárásai, hanem elsősorban azokra, amiket ezek mellett, vagy ezeket kiegészítve tettünk le az asztalra. Például könyvelőként nem érdemes azzal érvelnünk, hogy időre lekönyveltük a bejövő számlákat, de az, hogy egyszerűsítettük a számlakezelést, már sokkal hatásosabb lehet.

3. Kezdeményezzünk!

Bizony nekünk kell a vezetőnktől időpontot kérni a beszélgetésre. Kényelmesebb a helyzet, ha a közeljövőben várható az éves teljesítményértékelés, vagy bármilyen olyan négyszemközti egyeztetés, amely témájához jól kapcsolható fizetésemelési igényünk. Legyünk tekintettel arra, hogy nem biztos, hogy 1-2 napon belül ráér vezetőnk, lehet, hogy csak 1 hét múlva tud időpontot mondani. Jelezzük felé, hogy várhatóan egy hosszabb beszélgetésre számítson, nem lesz elegendő 5 perc. Így elkerülhető a helyzet, hogy rohannia kell, és valójában nem is figyel ránk.

4. Legyünk nyitottak a kompromisszumra!

Sokan azzal bukják el a magasabb fizetést, hogy ragaszkodnak az általuk elképzelt %-os emeléshez, és nem érik be kevesebbel. Ne legyünk saját magunk ellenségei! Ha vezetőnk csak kétlépcsős emelésre nyitott, ne kezdjük el túlságosan kötni az ebet a karóhoz, mert abból nagyon hamar rosszul jöhetünk ki, és jó ideig elbúcsúzhatunk a magasabb bértől. Ha a pénzbeli emelés semmiképp sem elérhető, megpróbálhatunk egyéb téren engedményeket kérni, pl.: rugalmasabb munkaidő, esetleg home office, stb. Bár anyagilag nem járunk jobban, de ezek mind javíthatják a munka-magánélet egyensúlyát, ami valljuk be, sokszor többet ér az anyagiaknál. A vállalati szabályozásokkal azonban legyünk tisztában, mielőtt ezekhez a módszerekhez folyamodnánk!

5. Ne magyarázkodjunk feleslegesen, ne kérjünk bocsánatot!

Elsősorban mi, nők vagyunk hajlamosak arra, hogy hosszú magyarázkodásba kezdünk, és magunkat elszégyellve rögtön hezitálással indítjuk a beszélgetést. Bármennyire nem komfortosak az ilyen helyzetek, érdemes magunkra venni némi magabiztosságot, és határozottan kiállni célunk mellett. Nem alamizsnát kérünk, hanem a munkánk és befektetett energiánk ellenértékét.

6. Legyünk az elsők!

Előbb-utóbb muszáj valakinek a konkrét számokra rátérnie. Legyünk ezek mi! Nem csak azért, mert egy jó „eladó” felkészült, és tudja, hogy portékája mennyit ér piacon, hanem a pszichológiai hatás miatt is. Ezzel a másik félre helyezzük a reagálás terhét, és nem nekünk kell magyarázkodunk, hogy többre gondoltunk.

7. Legyünk diszkrétek!

Legalább ugyanolyan kritikus, mint a felkészülés. Ne játsszuk el vezetőnk bizalmát! Ha sikerrel jártunk, akkor azért legyünk diszkrétek, ha pedig nem, akkor azért kezeljük bizalmasan az információkat. A megállapodás a két félre tartozik, kollégáinkat ez nem érinti. Könnyen felborulhat a legjobb együttműködés is, ha elkezdünk ezzel dicsekedni, vagy éppen vezetőnket tüntetjük fel igen rossz színben, ha nem teljesítette kérésünket. Ne mi legyünk azok, akik elindítanak egy lavinát, melynek vége előre nem is látható.

Sok sikert kívánunk a következő fizetésemeléshez!