Három ötletet kínálunk ahhoz, hogyan lehet vezetőként (és kollégaként) kifejezni és kommunikálni hálánkat és elégedettségünket a munkatársak felé.

1. Folyamatos kapcsolattartás

A dicséret és a motiváció szoros összefüggésben állnak a teljesítménnyel: ugyanis az a dolgozó, akinek munkáját nagyra tartják, sokkal eltökéltebb és produktívabb. Így vezetőként fordíts arra figyelmet, hogy munkatársaid egész évben fontosnak és értékesnek érezzék magukat. Ezzel elérheted, hogy keményebben dolgozzanak, illetve még jobban fognak kötődni a vállalathoz.

2. A meglepetés ereje

Talán az egyik legjobb módja, hogy kizökkentsd munkatársaidat a mindennapi irodai rutinból, ha megleped őket váratlanul. Egyszerűen kivitelezhető ötletek ilyen szempontból egy közös ebéd a munkahelyen kívül, hosszabb ebédszünet vagy egy rövidített munkanap. Viszont, ha igazán személyre szóló meglepetésben szeretnéd részesíteni kollégáidat, akkor nyomozd ki, mi a kedvenc édességük vagy italuk, és ezzel kedveskedj számukra. A hatás garantált: azonnal fogják érezni, mennyire törődsz velük és értékeled őket.

3. Az apróságok a legfontosabbak

Sokszor teljesen elfeledkezünk arról, hogy a legegyszerűbb figyelmességek a legnagyszerűbbek. Legyen szó köszönetnyilvánításról, vagy éppen egy fontos tárgyalás előtti bátorító, lelkesítő üzenetről, a lényeg, hogy legyél személyes és közvetlen. Például hagyj rövid, kézzel írt üzenetet munkatársaid íróasztalán – ki tudja, talán még évek múlva is félre lesz téve ott ez a figyelmesség.

Végezetül pedig ne feltételezd azt, hogy munkatársaid tudják, mennyire értékesek számodra. Tudasd velük! Hiszen pár kedves szóhoz nem kell semmilyen különleges alkalomnak vagy ünnepnek lennie.

Te mit teszel azért, hogy kifejezed elégedettséged munkatársaid iránt?